A PROPOS

Juwelen en intiem zijn onafscheidelijk
Gepersonaliseerd juwelen

MARTINE HERMANS FRISVOLD

 

Martine Hermans Frisvold, Belgisch juwelen ontwerper met een huid-diepe gevoeligheid, biedt juwelen zo tijdloos als persoonlijk en overganlgelijk. “… Een juweel is niet zomaar een object, onsterfelijk, het wordt van generatie op generatie doorgegeven en van hand tot hand, bij elke overgang, dat extra iets wat de waarde vermeerdert … ”
Zijn collectie bestaat uit:
Epidermale juwelen op de huid afdruk basis, de mogelijkheid om te vereeuwigen wat er is voortdurend in beweging , smelten in zilver of goud deel van een constant veranderende lichaam.
Juwelen met vegetale inspiraties op basis van afdrukking van   bladeren en boomzaden verzameld en gedoopt in goud of zilver, esdoorn zaden die hangen rond een dunne ketting, ringen versierde met een boomzaad, een toermalijn of een diamant .
Verwezenlijkte kunstenaar, reizen Martine Hermans Frisvold veel en leerde de kunst van de goudsmid over de hele wereld. Opleiding die ze in Brussel voltooid op Arts et Metiers. Zijn inspiratie vond zij in 1995 tijdens de zwangerschap ze herontdekt haar navel uitgerekt door de zwangerschap: “Het is op dit punt dat ik begon mijn eerste indruk te maken … Ik dacht dat de vorm van de buik asboluut fascinerend. Naast elke huidstructuur is uniek en persoonlijk.” Martine Hermans Frisvold geïnteresseerd is dichter bij de epidermis en begint Skin & Soul Jewelry in 2008. In 2010 opende ze haar Galerij – Atelier in de buurt van de Place du Châtelain te Brussel. In zijn atelier open voor voorbijgangers, voert ze met de hand zijn creaties tegen betaalbare prijzen, die zowel op de psychologische en creatieve plannen liggen. Zij is vaak omringd door leerlingen stagiaires getraind voor een tijd voordat ze hun vleugels kan spreiden. Welkom allemaal mijn creatïe gevuld met poezie en mensheid te ontdekken.